Vasárnap Anyáknapja!

Ma pedig már péntek van, visszaszámlálás indul! Kedves Apukák, még nem késő a gyerekkel közösen elkészíteni az ajándékot, ami talán a legnagyobb örömöt szerzi, ezért hoztam nektek egy pár gyorsan kivitelezhető apróságot amivel meglephetitek Anyát, Nagyit vagy a Keresztanyát!

Talán a legegyszerűbb egy üdvözlő lap ami lehet egy oldalas de kinyitható is, nézzetek körül a lakásban, hogy milyen alapanyagok vannak otthon. Ehhez egy sima papírlapra lesz szükségetek, melyet a kedvetek szerint díszíthettek, mondjuk egy WC/papírtölrő gurigából készített szívecske nyomdával.

üdvözlő lap


De ragaszthattok rá gombokat amikből virágot formáztok.

gomb virág
De a papír tojástartó szétvágásával és festésével is készíthettek 3d üdvözlő kártyát.

tojástartó üdvözlő kártya
Készíthettek papírvirágot szívószál, színes papír, muffin papír és egy fotó segítségével, esetleg a tojástartó kifestésével.

fotós papírvirág tojástartó virág
Minden hölgy örül a szép ékszernek, hát még ha az a saját csemetéje készíti neki, fűzzetek karláncot, nyakláncot vagy csak egy gyöngyös szívecskét. Válasszatok bármilyen gyöngyöt műanyag, fa vagy akár száraztészta is lehet az alapanyag ( a tésztát meg is lehet festeni temperával). Korosztálytól és ügyességtől függően fűzhetitek cérnára, fonalra, damilra, kisebbek esetében akár drótra is.

karláncDe meglephetitek egy igazi szuper Anyunak, Nagyinak és Keresztanyunak való szuperhős figurával ami a kedvenc csokijukat rejti. A figurához a sablont az alábbi linken tudjátok letölteni.

Szuper Anyu

Amire szükségetek lesz: nyomtató, nyomtatópapír, színes papír, filctoll, ragasztó, olló, és némi fonal/raffia/szalag, de ha egyik sincs vékony csíkokra vágott színes papírból is el lehet készíteni a hajkoronát!

Jó szórakozást kívánok a kreatív munkához! Ne feledjétek a gyermeketekkel eltöltött idő a legnagyobb ajándék a világon!

Silmama blogja rendszeresen frissülő olvasnivalóval.