Mi volt a jeled?

Emlékszel még mi volt az ovis jeled? A legtöbbet rajzolt jeleink jelentése, avagy hogyan is válasszatok jelet az oviban.

Jelek melyek befolyásolhatják akár a jövőnket is. Melyik jel passzol a legjobban a te gyerkőcödhöz?

Több mint 10 éve figyelem, hogy melyik évben mi lesz a legnépszerűbb ovis jel a kislányok és a fiúk körében. Bár a kínálatunkban közel 250 féle jel szerepel, mégis az alábbi a top40-es listánk.

almaalma
életvidám, élet- és ételszerető, kreatív. Elképzeléseivel kapcsolatban meglehetősen önfejű és akaratos.


autóautó
aktív, mozgékony és nagyon önálló személyiség. Kedveli a kihívásokat, a versenyhelyzeteket. Szeret mozgásban lenni, nehezen viseli a tétlenséget.


bögrebögre
fontos számára a család, az otthon, nyílt, megbízható, hűséges és őszinte, érzései erősek, de csak azokkal szereti megosztani, akik igazán közel kerültek hozzá.


ceruzaceruza
elsősorban vizuális téren (festés, rajz, fotó) kreatív, aki szeret tervezgetni, létrehozni, olyan elfoglaltságot keres, amiben valódi örömét leli.


cicacica
változékony természetű, olykor bújós, máskor elutasító, saját érdekeit, vágyait remekül érvényre juttatja.


csengőcsengő
érzékenységéből keveset mutat meg a világnak, bár nem nagy hangú vagy domináns, mégis szívesen követik őt a többiek.


cseresznyecseresznye
fontosak számára a kapcsolatok, könnyen beszédbe elegyedik bárkivel, egyedül nem érzi jól magát.


csigacsiga
finom érzésű, elmélyült, szenzitív, ezért gyakran visszahúzódó, fontos számára az otthon, a biztos háttér.


dominódominó
szeret játszani, mókázni. Rugalmasan alkalmazkodik az új helyzetekhez, taktikus gondolkodású, sőt, nekibátorodva hazardírozó is lehet.


epereper
érzelmekkel teli, életvidám természetű, aki szereti élvezni az élet fizikai örömeit is, egyszerre ártatlan és kacérkodó, ezzel könnyedén elbűvöli a környezetét.


esernyőesernyő
vidám, jó kedélyű, környezete kedveli, mert megértő, beleérző, védelmező, szeret segíteni és mindig azt adja, amire a másiknak szüksége van.


fafa
társaságkedvelő, a világ felé nyitott, de szüksége van a biztos, stabil családi háttérre is, kettő összhangjából fakad belső békéje és harmóniája.


fagyifagyi
első pillantásra színes, vidám egyéniség, aki szereti az élet élvezetes oldalát, de személyiségének van egy olyan része is, amit nem szívesen oszt meg másokkal.


fenyőfafenyőfa
erős akaratú, szilárd jellem, aki nehezen viseli, ha uralkodni akarnak felette, igazán csak azt engedi közel magához, aki tiszteletben tartja önállóságát, elismeri érdemeit.


gombagomba
álmodozó természetű, gondolatait, vágyait nem szívesen osztja meg másokkal, ám olykor hirtelen, váratlan ötleteivel lepi meg a környezetét.


gyöngysorgyöngysor
érzékeny, finom lelkű, olykor túlérzékeny mások hangulataira, érzelmeire, anya nagyon fontos számára, akitől nehezére esik elszakadni.


halhal
intuitív, odaadó, érzékeny, ezért nehezére esik mások hangulataitól az elhatárolódás és időbe telik, míg megtanulja felismerni és követni az álmait, megérzései.


házház
nyitott a világra, önállóságra törekszik, de mindig szüksége van arra a biztos támaszra, ahová visszahúzódhat.


holdhold
érzékeny, finom lelkű, olykor túlérzékeny mások hangulataira, érzelmeire, anya nagyon fontos számára, akitől nehezére esik elszakadni.


katicakatica
felszínen könnyed, játékos, lelke mélyén érzékeny és szorongó lehet, vonzódik a mesékhez, felnőttként a misztikumhoz, ha bízik magában, útját szerencse kíséri.


kiflikifli
közösségi érzésű, melegszívű, szociálisan érzékeny, szívesen ad másoknak, képes keményen, olykor erején felül is dolgozni.


körtekörte
lágy, odaadó, fiúként is inkább lányos, érzékeny természet, szereti, ha babusgatják.


labdalabda
életvidám, játékos, pajkos, keresi és kedveli mások társaságát, könnyen esik szerelembe.


létralétra
szellemileg nyitott, érdeklődő, kitartó, nehezen fogadja a támogatást, pedig fontos számára az elismerés, de keményen meg is dolgozik érte.


lufilufi
játékos kedvű, tervezgető nagy álmokat dédelgető, fantáziadús, de a hétköznapok szürkeségét fárasztónak találja, így a megvalósítás gyakorolnia kell.


macimaci
lelkileg és/vagy fizikailag is erős, kitartó, játékos, kedves, de azokkal szemben, akiket szeret, harcias védelmező.


napocskanapocska
optimista, derűs, életigenlő, a világot pozitívan, bár leginkább csak a saját szemszögéből szemléli, apa fontos személy a számára.


óraóra
az időbeosztás végletei – már egész kiskorától kezdve, precíz, pontos vagy épp ellenkezőleg, kapkodó, türelmetlen.


perecperec
finom érzésű, elmélyült, szenzitív, ezért gyakran visszahúzódó, fontos számára a fizikai biztonság, az otthon.


pillangópillangó
szereti a szép, csinos holmikat, álmodozó és kissé naiv, művészi vagy egyéb képességeit olykor időbe telik kibontakoztatni.


repülőgéprepülőgép
spirituális, ötletes, inspiratív. Abban a tevékenységben, ahol örömet és szabadságot talál, erőfeszítések nélkül tud előrehaladni. Hajlamos azonban elrugaszkodni a földtől.


sünisüni
éles eszű és leleményes, vigyáz az értékeire, ügyesen megszerzi azt, amit akar, kerüli azokat a helyzeteket, ahol bánthatják, megsérthetik.


szilvaszilva
jó kedélyű, vidám természetű, aki az élet egyszerű szépségeit, apró örömeit is tudja élvezni, értékelni.


szívszív
szociálisan érzékeny, segítőkész, de maga is nagyon igényli a törődést, a szeretetet, érzelmileg meglehetősen kiszolgáltatott.


szőlőszőlő
vidám, bohókás és társaságkedvelő természetű, alapvető elégedettség, életigenlés jellemzi, ezért a bőség is áramlik felé.


tulipántulipán
jó ízlésű, igényes, magas fokú esztétikai érzékkel, esetleg művészi képességekkel rendelkezik, szeret a középpontban lenni, de ezt sosem erőszakkal, hangoskodással éri el.


virágszálvirágszál
szereti az egyszerű szépséget, romantikus, érzelmes, kreatív és művészi, de nehezen válik felnőtté.


vitorlás hajóhajó
mindig talál valamilyen tevékenységet – akár egymagában is – amivel leköti magát, lelkileg fogékony, érzékeny, beleérző.


vonatvonat
felfedező, kalandvágyó, nagyszabású terveket dédelgető, de a megvalósításban megfontolt, erejét, idejét jól beosztó, nagy teherbírású.


zászlózászló
szeret a középpontban lenni, olykor dirigálni is, fontosak számára az elképzelései, amit szívesen meg is oszt másokkal.


Silmama blogja rendszeresen frissülő olvasnivalóval.