Anyáknapi készülődés

Közeledik május első vasárnapja, azaz anyáknapja, ezért ismét aktuális egy kis otthoni bütykölés. Tehát a mostani poszt inkább az olvasni tudó nagy tesóknak illetve apukáknak szól. Több apróságot is készítettünk, remélem elkészítitek valamelyiket édesanyátoknak vagy a nagymamátoknak.

Anyáknapi ajándékkártyák

Elsőként itt van néhány üdvözlő kártya, kívül - belül dekorálható szalaggal, színes papírral, fotóval és pár kedves sorral esetleg vers idézettel.

Hozzávalók:
- Fotókarton
- Színes papír
- Szalag
- Zsenília drót (helyettesíthető zöld fonallal, papírral)
- Színes nyomtatott gyerek fotó
- Ragasztó
- Filctoll
- Olló

A fotókartont egy hagyományos szétnyitható képeslap méreteire felvágtam. A sablonban található virágformát színes lapokra nyomtattam és kivágtam. Ezekkel a papír virágokkal díszítettem a lapokat. Egyszerűen csak felragasztottuk és filctollal megrajzoltuk a közepüket.

Az egyik karton csík mintás volt így erre már csak a színben passzoló virágok kerültek ill. a MAMINAK felírat. A következőre került a sárgás árnyalatú virágáradat.

A harmadikra keresztbe ragasztottam egy szélesebb szalag darabot, egyszerű papírragasztó stifttel. Majd arra a három zöld virágot. A negyedikre három virág került, amiknek a szárát zsenília drótból készítettem. Ez nyugodtan helyettesíthető papírral vagy fonallal.

A variációk száma végtelen, kísérletezzetek kedvetekre!

Nálunk ezt az idézetet választották a fiúk, így ez került a lapokra.


ÁGH ISTVÁN: Virágosat álmodtam

Édesanyám, virágosat álmodtam,
napraforgó virág voltam álmomban,
édesanyám, te meg fényes nap voltál,
napkeltétől napnyugtáig ragyogtál.

Ezen a linken rengeteg anyáknapi verset találhattok a témában.

Anyáknapi képkeretek

Készítettünk még egyszerű képkeretet. Az Ikeában vásároltunk natúr fa képkeretet, melyet ragasztható virágokkal és gyöngyökkel díszítettünk, egy régi kézműves játékból megmaradt fa keretet is dekoráltunk némi barkácsfilccel és filctollal. De szerintem a papírvirágokkal is szép emlék készíthető belőle.

. Fotón kívül kerülhet a keretbe tenyér vagy lábnyom is. Csak a méret szab határt. A tenyereket, talpakat be is festhetjük ujjfestékkel, temperával és akkor csak egy lenyomatot kell a lapra nyomni.

Felhívom a figyelmét mindenkinek, hogy ez egy elég maszatos, macerás eljárás, de a siker garantált a készítő apróságok és a megajándékozott személy esetében is!

Jó tanács, mindent készítsetek elő. Terítsetek egy szétvágott kukás zsákot a padlóra és azon dolgozzatok. Érdemes egy lavórnyi vizet is odakészíteni, hogy ne festékes kézzel – lábbal kelljen a lakásban szaladgálni. Gyerekek kérjetek segítséget nagyobb tesótól vagy apától!

Aki nem ennyire bevállalós az egy színes lapon rajzolja körbe a kezét, lábát és vágja ki. Utána jöhet a keretezés!

 

Kellemes készülődést és gyermekeddel együttöltött szép perceket kívánok!

 

Silmama