Hogyan használd
mire jó?

hogyan használd

Párnáinkat készítéskor egy kicsit túltöltjük, mivel a polisztirol gyöngy idővel összetömörödik. Az első használatkor végy ki a töltetből annyit, hogy a párna kellően puha legyen és kényelmesen tudd formázni. A kivett gyöngyöt tedd el és így az első utántöltést otthon is meg tudod oldani, ha már kevésnek érzed a töltetet a párnádban. (Utántöltéshez polisztirol gyöngy külön is rendelhető)

Kismamaként

A szopipárna a kismama pihenését is hivatott segíteni. Ugye ismerős az érzés, amikor az addig kényelmes szék kényelmetlenné válik és a fekvés minden módja kínszenvedés?

szopipárna

Ülés:

Karfás széken: A szék két karfája alatt lóg a párna két vége, a derekadnál pedig háromszöget formálva tart. Ha nem tudsz kényelmesen nekidőlni a háttámlának, a töltőanyagot nyomkodd a párna két vége felé.

Kartámla nélküli széken: A háttámla mögött kösd meg a szopipárna két végét, vagy mint kartámlás szék esetében kétoldalra kiáll és kényelmes támaszt ad a könyökünknek.

Kanapén, fotelben: Teheted keresztbe a derekad mögé, vagy összekötve a lábad alá (vastagabbik rész a boka felől), összekötve teheted a hátad mögé, alacsony háttámla esetén még a fejedet is megtámasztja a szopipárna.

A hátad mindig maradjon egyenes, fejed a törzsed folytatásában legyen. Ha van rá lehetőséged, rakd fel a lábaidat.

Fekvés

Oldalt: inkább a baloldalon feküdj, lábaid síkja mindig párhuzamos legyen egymással így csökkentheted a nagy hasi erekre nehezedő nyomást, ezzel elkerülve a lábduzzadást. Akár a felül, akár az alullévő lábad hajlítod be, a szopipárnával az egész végtagod alátámaszthatod, amit különben csak 2-3 másik párnával tudnál csak megcsinálni.

Háton: A háton fekvést lehetőleg kerüld el, mert a bébi teljes súlya nyomja az alatta elhelyezkedő szerveket. Ha mégis ragaszkodsz ehhez a pózhoz, akkor tegyél egy kispárnát a derekad alá, a lábaidat támasztd alá az összekötött szopipárnával. Fontos, hogy végig alá legyen támasztva az alsó végtag, és a bokád magasabban legyen a csípődnél (lábduzzadás elkerülése), a térded pedig ne hajlítsd be 20-25°nál jobban.

Hason: A szopipárna két végét összekötve képezz a középen egy lyukat, feküdj rá, hogy a párna vastagabbik része a hasad alatt, összekötött vége a melled alatt legyen. Így kényelmesen olvashatsz, vagy ha fejed alá párnát raksz, aludhatsz is.

Szoptatáshoz

Helyezkedj el a legkényelmesebb testhelyzetben a szoptatáshoz. Ha megfelelő testhelyzetben szoptatsz, egyszerűbben tudsz gyermekedre koncentrálni. Gyermeked úgy helyezd a párnára, hogy a feje mellett az egész teste is szemben legyen a melleddel, így nem kell plusz energiát kifejtenie a szopizáshoz. Fontos a helyes tartás, hogy a gyermek teljesen kiürítse a melled minden etetés alkalmával.

Ülő szoptatási póz

A párnát a könnyebb használhatóság érdekében kösd össze a derekad körül. Így nem csúszik el és elől egy kis fészket formálhatsz, amibe a babát kényelmesen behelyezheted.

szopipárna

Hónajtartásos szoptatási póz

Ebben a pozícióban nagyon kényelmetlen a kicsit kézben tartani, a párna ez esetben is segítség. Ebben a pózban a gyermek nagyobb hatékonysággal üríti ki a mellet.

szopipárna

Üvegből etetés

Ha cumiból eteted gyermeked, neked is szükséged lehet egy ilyen párnára. Hiszen te is a karodban tartva fogod etetni és ilyenkor is elengedhetetlen a meghittség kialakítása testközelséggel.

szopipárna

Fontos megjegyezni, hogy magadnak kell beállítanod a szopipárnád töltetének mennyiségét, úgy ahogy te szereted, mert mi készítéskor túltöltjük, hogy sokáig tudd használni.

Gyerkemeked kényelméért — Kisebbek és nagyobbak is szívesen használják a szopipárnát

Kólikás póz

Hasfájós babádat, hason a párnára fektetve, csillapíthatod fájdalmát. A párna gyöngy töltete jó hőszigetelő, ennek köszönhetően a baba saját testmelegét visszasugározva melegíti a pocakját, ami enyhíti a kicsik görcseit.

szopipárna

Hát támasz nézelődéshez, alváshoz

Megtámaszthatod vele a kicsit ülő helyzetben, ha már ül, de köré is teheted a háta mögött összekötve a párnát, így védve őt az ágyról való leeséstől. Akár rá is fektetheted, ha még nem annyira mocorgós. A kiságyban a feje köré téve kis fészket is képezhetsz, ez a körülhatárolt rész egy jól ismert érzést fog az eszébe juttatni az anyaméhhez hasonlóan.


szopipárna

Kiválthatja az etetőszéket nagyobb gyerekeknél

Helyezd a szék üllőfelületére és a háttámla mögött, kösd meg, erre biztonsággal ültetheted nagyobb csemetédet. Nem fog kicsúszni alóla és könnyedén eléri az asztalt.