Jótékony hatások
mire jó?

hogyan használd

jó éjszakát pólyazsákKülönféle vizsgálatok igazolták, hogy a bebugyolált csecsemők tovább alszanak, több időt töltenek mély alvási fázisban, s kevésbé riadnak fel spontán, mint a máshogy alvók. De mint mindenben, itt is érdemes az arany középutat választani és nem egész nap a pólyazsákot használni. Altatásnál nappal vagy éjszaka jó szolgálatot tesz. A Jó éjszakát Pólyazsákban a csecsemők megnyugszanak, békésen alszanak, így a család többi tagja is örülhet megnyert csendes, nyugodt óráknak.

Jó tudni, hogy a bebugyolálás nem tarthat örökké, mert a baba fejlődése során eléri azt a szintet, amikor több mozgási szabadságra lesz szüksége. Azt hogy meddig lehet bebugyolálni a baba maga fogja eldönteni, lehet hogy egészen 6 hónapos koráig „becsomagolva” akar maradi, de az is lehet hogy már 3 hónaposan ki akarja bontani magát. Ezért a Jó éjszakát pólyazsák használata 0-6 hónapos kor között javasolt.

Jó éjszakát Pólyazsák igen hasznos lehet:

  • Neurológiai zavarok esetén, orvossal, védőnővel történt egyeztetés után.
  • Koraszülötteknél, alacsony testsúllyal születetteknél, nyugtalan babáknál akiket a biztonságos anyaméhben eltöltött időre emlékezteti
  • Ha a baba mindig csak egy irányba forgatja a fejét, bepólyálva elérhető, hogy a másik oldalra is nézzen.
  • Ekcémás bőr viszketése estén nem karmolja össze magát. Nedvedző ekcémánál viszont nem alkalmazható, ha a sebes rész a takart felületlen van!

Néhány olyan helyzet is adódhat, amikor kerülni kell a Jó éjszakát pólyazsák használatát:

  • Láz esetén vagy akkor, ha várható testhőmérséklet-emelkedés, pl. oltás után.
  • Légzőszervi megbetegedés esetén, amikor szüksége van térre a lélegzéshez.